dinsdag 12 mei 2009

Dag 2: Afsluiting van een volle dag (deel 3 - slot)



Hierbij het derde en laatste deel van dag 2, de dinsdag. Als eerste liepen we richting de Icebar, maar voordat we daar aankwamen moest Kesteren nog even wat krønen pinnen en Zuiderman wilde per se "de lekkerste burger in heel Zweden" uitproberen bij de mAx (een plaatselijke MacDonalds variant). Voldaan en volgeladen gingen we de Icebar binnen, waar het continu -5 graden is. Voordat we door de dubbele deuren werden geleid, kregen we allemaal een unieke en warme poncho over, al zorgde dat wel voor enige Teletubbie vergelijkingen. De bar, de glazen en de versiering is allemaal uit ijs gehakt. De bar was heel erg klein en met een reisgroep van dertig personen is het dan al gauw vol en gezellig. Helaas is het niet altijd even makkelijk om je glas vast te houden met handschoenen aan en Arno C. demonstreerde dan ook hoe je zo'n glas uit je handen moet laten glippen! Ook een potje Jenga met ijsglazen of mini-curling op de bar was een populair tijdverdrijf. Na een half uurtje waren de meesten het wel zo'n beetje zat (of zij waren onderkoeld) en we besloten om alle gezelligheid voort te zetten in het restaurant.



Het restaurant bevond zich in het Stadshuis en toonde zich zwaar imposant. Meer een kasteel dan een restaurant en ook hier leerde de ervaring dat hoe chiquer de eetgelegenheid hoe kleiner de porties! Maar, de gesprekken aan tafel waren flink geanimeerd. Als deze reis tot nu toe iets heeft bewerkstelligd, is het wel dat wij als ICT docenten een idee hebben hoe we het onderwijs zouden willen, namelijk dat het goed zou zijn om ICT niet als apart vak aan te bieden, maar om het in het hele curriculum te verweven. Het LIKA project (zoals hieronder beschreven) is hiervoor een mooie inspiratiebron geweest. Een mooie kans voor de onderwijsvernieuwing!



Nu, eenmaal terug in het hotel, is het lekker om redelijk bijtijds te gaan slapen en morgen weer vroeg opstaan om tijdig te beginnen met het nieuwe dagprogramma. Uiteraard zullen we ook dan weer zoveel mogelijk bijhouden op dit blog! Tot dan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten